ATEX cursus
ATEXSITE

ATEX-online

home | e-cursus | lessen | atex


Online ATEX-basiscursus

gasmeter

Deze online-ATEX-basiscursus is zeer geschikt om (nieuwe) medewerkers in uw organisatie vlot van alle noodzakelijk informatie te voorzien. Na afloop van deze e-learning cursus kent de deelnemer zijn eigen verantwoordelijkheid met betrekking tot ATEX-preventie en weet hij globaal wat hij moet doen om brand en ontploffingsrisico’s te voorkomen.


Explosiepreventie

Om veiligheidsinstructies goed te kunnen begrijpen en gemotiveerd op te kunnen volgen, is het nodig kennis van explosiepreventie te hebben. Dit geldt voor iedere persoon die in een explosiegevaarlijke omgeving werkt - of zelfs maar aanwezig kan zijn.


Tentamentraining

Tentamentraining is tijdens de cursus op elk moment mogelijk. De antwoorden zijn eenvoudig met een druk op de muisknop te controleren. Deze cursus bevat een groot aantal tentamenvragen met hyperlinks naar de betreffende lesparagraaf en is een zeer goede voorbereiding op het ATEX-tentamen.


ATEX-certificaat

De Online-tentamens zijn kosteloos. Elk certificaat - in PDF-formaat en leesbaar op een smartphone - is op naam gesteld, voorzien van een datum en een centraal geregistreerd volgnummer. Dit certificaat is geldig onder voorwaarde dat de lokale bedrijfsinstructies gelezen en begrepen zijn.


E-learning lesmodules

De online-ATEX-basiscursus bestaat uit de volgende e-learning lesmodules:

tagout
  1. Explosiepreventie
  2. Atex-gevarenzones
  3. Brandbaar gas, vezels en stof
  4. Groepen en klassen
  5. Ontstekingsbronnen
  6. Atex-preventie
  7. Ex-materiaal -apparaten
  8. Praktijkvoorbeelden EX-codes

Het ATEX-lesboek in PDF-formaat wordt op aanvraag gratis ter beschikking gesteld. Overzicht lesmodules.


Aanmelden

ATEX 95 symbool

Na aanmelding van de namen, geboortedata en e-mailadressen van de deelnemers (en accordering van de offerte) krijgen de deelnemers per e-mail een link met de inloggegevens toegestuurd. De onlinecursus is daarna voor een periode van minimaal 30 dagen beschikbaar (langere periodes zijn in overleg mogelijk, denk aan offshore medewerkers).


Beoordelingen


Informatie

Ruud H. van Vliet: ☎ 06 - 45 500 900© ATEXsite.nl